Blodtrycksmätare

Det går snabbt och enkelt att mäta sitt blodtryck i hemmet med en egen blodtrycksmätare. Det finns flera olika typer av blodtrycksmätare. Blodtrycksmätaren från Blodtrycksdoktorn ingår som del i behandlingen hos oss.

Person Measuring Blood Pressure and Entering Data in the Smart Phone

Blodtrycksdoktorns blodtrycksmätare

Blodtrycksmätaren från Blodtrycksdoktorn ingår som del i behandlingen hos oss. Den mäter både blodtryck och puls, med hjälp av en uppblåsbar manschett som man placerar runt överarmen. Blodtrycksdoktorns blodtrycksmätare kommunicerar med Blodtrycksdoktorns app via Bluetooth. När du genomför en blodtrycksmätning med vår mätare och app så överförs dina mätvärden till din journal där både du och din vårdpersonal kan se mätresultaten.

Läs mer om hur du mäter ditt blodtryck här.

Vilken är den bästa blodtrycksmätaren?

Det är många som undrar vilken blodtrycksmätare som är bäst i test och vad olika mätare har för olika funktioner. Blodtrycksmätaren från Blodtrycksdoktorn mäter blodtryck och puls. Den upptäcker och varnar även ifall pulsen är oregelbunden. Blodtrycksmätaren är avsedd för vuxna. 

Blodtrycksmätaren från Blodtrycksdoktorn är CE-märkt, vilket innebär att den uppfyller EU:s grundläggande hälso-, miljö- och säkerhetskrav.

Kostnadsfri blodtrycksmätare

Kostnaden för en blodtrycksmätare skiljer sig mellan olika märken och olika typer av mätare. Som patient hos Blodtrycksdoktorn får du hem en blodtrycksmätare som du får låna utan kostnad så länge som du är patient hos oss.

En miljon svenskar har högt blodtryck utan att veta om det.

Gör testet för att se om du ligger i riskzonen att utveckla högt blodtryck.

8605 har redan gjort testet.

Så kan Blodtrycksdoktorn hjälpa dig

Hos Blodtrycksdoktorn får du;

  • Kontinuerlig uppföljning och stöd från patientansvarig läkare och sjuksköterska
  • Personlig behandlingsplan där vi ser på både läkemedel och livsstilsfaktorer
  • Kontroll hemifrån med CE-märkt blodtrycksmätare som registrerar alla dina värden i appen som både du och ditt vårdteam kan följa.

Läs mer om hur Blodtrycksdoktorn funkar här

Vi kan även hjälpa dig att utreda om du har högt blodtryck, det kan du läsa mer om här.

Peter Giesecke, Verksamhetschef

Skribent: Peter Giesecke, Verksamhetschef

Ghassan Darwiche, Chefsläkare

Granskad av: Ghassan Darwiche, Chefsläkare

Liknande artiklar

Högt blodtryck på morgonen?

Blodtrycket varierar under dygnets timmar. Normalt är blodtrycket lägre på natten då vi vilar men börjar stiga några timmar innan […]

Läs mer Pil åt höger

Allmänt om högt blodtryck

Högt blodtryck, hypertoni, innebär att trycket i blodkärlen har kroniskt ökat tryck. Ju högre tryck i blodkärlen desto hårdare måste hjärtat pumpa.

Läs mer Pil åt höger

Vilka är de vanligaste symtomen på högt blodtryck?

De flesta med högt blodtryck har inga eller få symtom. Därför är det viktigt att regelbundet mäta blodtrycksnivån så att ett högt blodtryck upptäcks och kan behandlas.

Läs mer Pil åt höger

Vad orsakar ett högt blodtryck?

Högt blodtryck kan bero på ärftliga faktorer och/eller livsstilsfaktorer. Blodtrycket ökar även oftast med åldern. Läs artikeln och lär dig mer om vad som kan orsaka högt blodtryck.

Läs mer Pil åt höger

Hur behandlas högt blodtryck?

Högt blodtryck behandlas i första hand med förbättrad livsstil. Ofta behövs också blodtrycksmediciner för att sänka blodtrycket till en lämplig nivå.

Läs mer Pil åt höger

Vad är ett optimalt blodtryck?

Blodtrycket anges med två tal som anges i mm kvicksilver (mmHg), det systoliska blodtrycket, övertrycket och det diastoliska blodtrycket, undertrycket.

Läs mer Pil åt höger