Blodtrycksmätare

Det går snabbt och enkelt att mäta sitt blodtryck i hemmet med en egen blodtrycksmätare. Det finns flera olika typer av blodtrycksmätare. Blodtrycksmätaren från Blodtrycksdoktorn ingår som del i behandlingen hos oss.

Skribent: Peter Giesecke, Verksamhetschef

Granskad av: Ghassan Darwiche, Chefsläkare

Blodtrycksmätare

Det går snabbt och enkelt att mäta sitt blodtryck i hemmet med en egen blodtrycksmätare och det finns många olika typer av blodtrycksmätare.

Blodtrycksdoktorns blodtrycksmätare

Blodtrycksmätaren från Blodtrycksdoktorn ingår som del i behandlingen hos oss. Den mäter både blodtryck och puls, med hjälp av en uppblåsbar manschett som man placerar runt överarmen. Blodtrycksdoktorns blodtrycksmätare kommunicerar med Blodtrycksdoktorns app via Bluetooth. När du genomför en blodtrycksmätning med vår blodtrycksmätare och app så överförs dina mätvärden till din journal där både du och din vårdpersonal kan se mätresultaten.

Läs mer om hur du mäter ditt blodtryck här.

Vilken är den bästa blodtrycksmätaren?

Det är många som undrar vilken blodtrycksmätare som är bäst i test och vad olika blodtrycksmätare har för olika funktioner. Blodtrycksmätaren från Blodtrycksdoktorn mäter blodtryck och puls. Den upptäcker och varnar även ifall pulsen är oregelbunden. Blodtrycksmätaren är avsedd för vuxna. 

Blodtrycksmätaren från Blodtrycksdoktorn är CE-märkt, vilket innebär att den uppfyller EU:s grundläggande hälso-, miljö- och säkerhetskrav.

En miljon svenskar har högt blodtryck utan att veta om det.

Gör testet för att se om du ligger i riskzonen att utveckla högt blodtryck.

8605 har redan gjort testet.

Gratis blodtrycksmätare

Kostnaden för en blodtrycksmätare skiljer sig mellan olika märken och olika blodtrycksmätare. Som patient hos Blodtrycksdoktorn får du hem en blodtrycksmätare som du får låna utan kostnad så länge som du är patient hos oss.

Så kan Blodtrycksdoktorn hjälpa dig

Hos Blodtrycksdoktorn får du;

  • Kontinuerlig uppföljning och stöd från patientansvarig läkare och sjuksköterska
  • Personlig behandlingsplan där vi ser på både läkemedel och livsstilsfaktorer
  • Kontroll hemifrån med CE-märkt blodtrycksmätare som registrerar alla dina värden i appen som både du och ditt vårdteam kan följa.

Läs mer om hur Blodtrycksdoktorn funkar här

Vi kan även hjälpa dig att utreda om du har högt blodtryck, det kan du läsa mer om här.

Liknande artiklar

Allmänt om högt blodtryck

Högt blodtryck, hypertoni, innebär att trycket i blodkärlen har kroniskt ökat tryck. Ju högre tryck i blodkärlen desto hårdare måste hjärtat pumpa.

Läs mer Pil åt höger

Symtom på högt blodtryck

De flesta med högt blodtryck har inga eller få symtom. Därför är det viktigt att regelbundet mäta blodtrycksnivån så att ett högt blodtryck upptäcks och kan behandlas.

Läs mer Pil åt höger

Orsaker till varför man får högt blodtryck

Högt blodtryck kan bero på ärftliga faktorer och/eller livsstilsfaktorer. Blodtrycket ökar även oftast med åldern. Läs artikeln och lär dig mer om vad som kan orsaka högt blodtryck.

Läs mer Pil åt höger

Behandling av högt blodtryck

Högt blodtryck behandlas i första hand med förbättrad livsstil. Ofta behövs också blodtrycksmediciner för att sänka blodtrycket till en lämplig nivå.

Läs mer Pil åt höger

Blodtrycksvärden

Blodtrycket anges med två tal som anges i mm kvicksilver (mmHg), det systoliska blodtrycket, övertrycket och det diastoliska blodtrycket, undertrycket.

Läs mer Pil åt höger

Att mäta blodtryck

Blodtrycket behöver mätas för att ställa diagnosen högt blodtryck och för att följa upp behandlingen. Det är viktigt att mäta blodtrycket med en tillförlitlig blodtrycksmätare samt på ett korrekt sätt.

Läs mer Pil åt höger