Välkommen!

Många saknar rätt blodtrycksbehandling

Högt blodtryck, eller hypertoni som det också kallas, är den enskilt största orsaken till hjärt- och kärlsjukdom och förtida död i världen. Bara i Sverige har cirka 2 miljoner vuxna högt blodtryck och endast 1 av 5 får idag rätt behandling. Det ska vi ändra på!

Studier visar att mätning av blodtrycket i hemmet ger mer rättvisande värden och därmed kan det också behandlas med högre precision i medicinering och rådgivning. Med Blodtrycksdoktorns digitala vårdtjänst hjälper vi människor att få kontroll på sitt blodtryck med rätt behandling hemma. Våra patienter får låna en egen blodtrycksmätare och mäter regelbundet hemma. En egen specialistläkare genomför regelbundna läkarkontroller där värden och labbprover analyseras och behandlingsplanen och eventuell medicinering justeras vid behov. Som patient kan man närsomhelst kontakta sin sjuksköterska i appens chatt om man har några frågor. 

Blodtrycksdoktorns ledningsgrupp

Jonas WohlinVD

Lisa WållgrenMarknads- och kommunikationschef

Christian ToftProduktchef

Anna HeimdahlFinanschef

Simon NordUtvecklingschef

Ghassan DarwicheChefsläkare

Peter GieseckeVerksamhetschef

Företagsfakta

Blodtrycksdoktorn AB är ett svenskt företag som grundades i Kalmar sommaren 2017. Vi har kontor i Stockholm, Malmö och Kalmar. Blodtrycksdoktorn är en registrerad vårdgivare och lyder under hälso-och sjukvårdslagen, dataskyddsförordningen (GDPR – General Data Protection Regulation), patientdatalagen och patientsäkerhetslagen. Blodtrycksdoktorns medicintekniska system är CE-märkt och certifierat hos Läkemedelsverket.
Vår vård vilar på Läkarsällskapets och Läkarförbundets etiska regler.

Blodtrycksdoktorn AB
Grundat: 2017 av Martin Carlsson, M.D, PhD, Docent
Organisationsnummer: 559114-5023

Postadress och besöksadress: Varvsholmen, Bredbandet 1, 392 30 Kalmar
Besöksadress i Malmö: Kungsgatan 6, 211 49 Malmö
Besöksadress i Stockholm: Riddargatan 16, 114 51 Stockholm

Telefonnummer: 0480-797 960 vardagar kl.9-15 med lunchstängt kl. 12-13

E-post för support: support@blodtrycksdoktorn.se