Blodtrycksmätare

Det går snabbt och enkelt att mäta sitt blodtryck i hemmet med en egen blodtrycksmätare. Det finns flera olika typer av blodtrycksmätare. Blodtrycksmätaren från Blodtrycksdoktorn ingår som del i behandlingen hos oss.

Blodtrycksmätare

Det går snabbt och enkelt att mäta sitt blodtryck i hemmet med en egen blodtrycksmätare. Det finns flera olika typer av blodtrycksmätare. Blodtrycksmätaren från Blodtrycksdoktorn ingår som del i behandlingen hos oss. Den mäter både blodtryck och puls, med hjälp av en uppblåsbar manschett som man placerar runt överarmen.

Blodtrycksmätaren från Blodtrycksdoktorn är CE-märkt, vilket innebär att den uppfyller EU:s grundläggande hälso-, miljö- och säkerhetskrav.

Vilken är den bästa blodtrycksmätaren?

Det är många som undrar vilken blodtrycksmätare som är bäst i test och vad olika blodtrycksmätare har för olika funktioner. Blodtrycksmätaren från Blodtrycksdoktorn mäter blodtryck och puls. Den upptäcker och varnar även ifall pulsen är oregelbunden. Blodtrycksmätaren är avsedd för vuxna. 

Blodtrycksmätaren från Blodtrycksdoktorn är CE-märkt, vilket innebär att den uppfyller EU:s grundläggande hälso-, miljö- och säkerhetskrav.

Blodtrycksmätare med app

Det finns olika typer av blodtrycksmätare. Blodtrycksmätaren, som man som patient hos Blodtrycksdoktorn får hemskickad, är en överarmsmätare som kommunicerar med Blodtrycksdoktorns app via Bluetooth. När du genomför en blodtrycksmätning med vår blodtrycksmätare och app så överförs dina mätvärden till din journal där både du och din vårdpersonal kan se mätresultaten.

Gratis blodtrycksmätare

Kostnaden  för en blodtrycksmätare skiljer sig mellan olika märken och olika blodtrycksmätare. Som patient hos Blodtrycksdoktorn får du hem en gratis blodtrycksmätare, som du får låna så länge som du är patient hos oss.

Senast ändrad: 9 november, 2021
Skribent: Martin Carlsson, MD, PhD
Granskad av: Ghassan Darwiche, MD, PhD