Detta DASH-recept på kycklingwok med nudlar och jordnötssås är perfekt för dig som vill laga något snabbt & gott som samtidigt kan sänka ett högt blodtryck! Receptet är framtaget av en legitimerad dietist och innehåller livsmedel som är bra både för blodtrycket och vikten. Ingredienser och tillvägagångssätt hittar du nedan.
Recepten är granskade av Blodtrycksdoktorns dietist.
Ingredienser (ca 4 portioner):
Kycklingwok
- 500 kycklinglårfilé eller bröstfilé
- 4 portioner (1 paket) äggnudlar
- 200 g färsk spenat eller 3 dl fryst, hel spenat
- 2 paprikor
- 3 stora morötter
- 3 klyftor vitlök
- 1 krm mineralsalt
- 1 lime till servering
- Ev. lite osaltade jordnötter att toppa med
Jordnötssås
- 3 msk jordnötssmör
- 3 msk sweet chilisås
- Saften från 1 lime
- 1 msk rapsolja
- ca 3-4 msk vatten
Gör så här:
- Koka nudlarna i osaltat vatten. Blanda ihop alla ingredienser till såsen. Strimla kycklingen i mindre bitar. Peppra och salta med lite mineralsalt. Hetta upp en wokpanna eller stor stekpanna. Stek kycklingen gyllenbrun på medelhög värme.
- Skär paprika i tunna strimlor, skala och riv morötter grovt, hacka vitlöken, tillsätt spenaten. Sänk värmen och blanda ner grönsakerna i pannan. Låt steka i cirka 5 minuter.
- Blanda ner nudlarna och jordnötssåsen i pannan. Servera kycklingwoken med limeklyftor och lite osaltade jordnötter.
Smaklig måltid!