Detta DASH-recept på kantarellsallad med chevré är perfekt för dig som älskar sallader som är både goda och nyttiga! Receptet är framtaget av en legitimerad dietist och innehåller livsmedel som är bra för blodtrycket. Ingredienser och tillvägagångssätt hittar du nedan.
Recepten är granskade av Blodtrycksdoktorns dietist.
Ingredienser till kantarellsallad (ca. 4 port.)
- 400 g kantareller
- 4 st. medelstora rödbetor
- 120 g machésallad
- En näve valnötter alt. pinjenötter
- 300 g chevré (getost)
- Olivolja
- Lite smör att steka kantarellerna i
- Salt och peppar
Gör så här:
- Koka rödbetorna tills de blir mjuka. Skala och skär i bitar.
- Rosta nötterna i en torr panna på medelvärme någon minut.
- Fräs kantarellerna i lite smör.
- Blanda rödbetor, kantareller och machésallad i en skål.
- Ringla över lite olivolja.
- Strö över chevréost, nötter, salt och peppar.
Smaklig spis!
Vill du testa DASH-kost?
Hoppas att du blivit nyfiken på DASH! Vi på Blodtrycksdoktorn vill gärna hjälpa dig komma igång och har därför skapat DASH-veckan, en fullspäckad guide till hur DASH fungerar och hur den kan förbättra din hälsa. Inspireras av våra goda och nyttiga recept och ta del av våra bästa tips och tricks för att leva livet lite hälsosammare allt i enlighet med DASH!
Vill du lära dig mer om blodtrycksvänlig mat? Testa vår DASH-vecka!