Du behöver (ca 4 portioner):
Spetten
1/2 förpackning (425 g) Anamma formbar färs
1/2 finhackad gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 dl finhackad färsk/fryst persilja
1 tsk gurkmeja
1 tsk paprikapulver
2 tsk spiskummin
2 krm mineralsalt
Sallad
4 portioner fullkornsbulgur
4-5 st persikor (eller nektariner)
1 liten påse (65 g) ruccola
3-4 tomater
1/2 dl (30 g) hackade sötmandlar
1 mozzarella
Dressing
1 msk olivolja
2 msk balsamvinäger
2 msk pressad citron
1/2 msk honung
1-2 msk vatten
Gör så här:
- Tina den formbara färsen. Lägg grillspetten i blöt.
- Blanda alla ingredienser till färsen ordentligt så kryddorna blir jämt fördelade i smeten. Forma till små ”korvar” och trä på spetten.
- Koka bulgur och låt svalna lite.
- Dela persikor och tomater i mindre bitar. Hacka sötmandel. Blanda ner i bulgurn tillsammans med ruccola.
- Blanda ingredienserna till dressingen. Vänd ner i salladen och rör om försiktigt. Bryt av mozzarella och toppa salladen med.
- Grilla de vegetariska spetten och servera med salladen.
Tips!
Dubbla gärna receptet till grillspetten och använd hela påsen med formbar färs!