Du behöver (ca 4 portioner):
Spetten
1/2 förpackning (425 g) Anamma formbar färs
1/2 finhackad gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 dl finhackad färsk/fryst persilja
1 tsk gurkmeja
1 tsk paprikapulver
2 tsk spiskummin
2 krm mineralsalt
Sallad
4 portioner fullkornsbulgur
4-5 st persikor (eller nektariner)
1 liten påse (65 g) ruccola
3-4 tomater
1/2 dl (30 g) hackade sötmandlar
1 mozzarella
Dressing
1 msk olivolja
2 msk balsamvinäger
2 msk pressad citron
1/2 msk honung
1-2 msk vatten
Gör så här:
- Tina den formbara färsen. Lägg grillspetten i blöt.
- Blanda alla ingredienser till färsen ordentligt så kryddorna blir jämt fördelade i smeten. Forma till små ”korvar” och trä på spetten.
- Koka bulgur och låt svalna lite.
- Dela persikor och tomater i mindre bitar. Hacka sötmandel. Blanda ner i bulgurn tillsammans med ruccola.
- Blanda ingredienserna till dressingen. Vänd ner i salladen och rör om försiktigt. Bryt av mozzarella och toppa salladen med.
- Grilla de vegetariska spetten och servera med salladen.
Tips!
Dubbla gärna receptet till grillspetten och använd hela påsen med formbar färs!
Vill du testa DASH-kost?
Hoppas att du blivit nyfiken på DASH! Vi på Blodtrycksdoktorn vill gärna hjälpa dig komma igång och har därför skapat DASH-veckan, en fullspäckad guide till hur DASH fungerar och hur den kan förbättra din hälsa. Inspireras av våra goda och nyttiga recept och ta del av våra bästa tips och tricks för att leva livet lite hälsosammare allt i enlighet med DASH!
Vill du lära dig mer om blodtrycksvänlig mat? Testa vår DASH-vecka!