Upptäck vår smakrika och snabblagade tacopizza, njut av en läskande slush med vattenmelon och mynta och avsluta kvällen med oemotståndligt goda snickersdadlar. En festlig middag som uppskattas av hela familjen!
Recepten är granskade av Blodtrycksdoktorns dietist.
Nyttig tacopizza
Ingredienser (4 port)
- Strimlad kycklingfilé eller kycklingfärs
- Valfria grönsaker, till exempel paprika, tomater, lök, majs, avokado
- 2 dl riven mager ost, <17% fett
- 4 st tortillabröd med fullkorn
- 1 påse tacokryddmix (välj gärna en sort utan socker, tex ekologisk tacokrydda från Spicemaster)
- Lätt creme fraiche till topping
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader (varmluft 180 grader). Stek kycklingen på medelvärme i en stekpanna med lite rapsolja tills den är genomstekt. Addera tacokryddan och lite vatten och låt koka ihop under några minuter. Lägg ett tortillabröd på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Bred på tacosalsa, lägg på kyckling och valfria grönsaker. Toppa med 1/2 dl riven mager ost. Grädda i ca 10 min tills osten smält och grönsakerna mjuknat. Toppa gärna med salsa, lätt creme fraiche och skivad avokado.
Vattenmelonslush
Ingredienser (4 port)
- 600 g vattenmelon
- 1 st pressad lime
- 33 cl sockerfri Sprite
- 1 kruka mynta
Gör så här:
Skala melonen, skär upp i små bitar och ta bort eventuella kärnor. Du behöver ca 500 g fruktkött för fyra glas. Lägg melonbitarna i frysen i minst en timme. Mixa därefter den frusna melonen med lime, sockerfri Sprite och en näve mynta i en mixer. Spara några blad för garnering. Häll upp i glas, pynta med myntablad och servera direkt.
Snickersdadlar
Ingredienser
- Färska dadlar
- Jordnötssmör med bitar
- Kakao
Gör så här:
Skär ett snitt i dadlarna och ta ur kärnan. Fyll varje dadel med en tesked jordnötssmör. Pudra över kakao. Förvara i kylskåp fram till servering.
Tips! Gör en läcker dessert genom att doppa dadlarna i smält, mörk choklad och frys in. Små, nyttiga jordnötsglassar som passar perfekt till kvällskaffet!