Ingredienser (4 portioner)
- 400 g lövbiff i tunna skivor
- 2 msk olivolja
- Saften av 1 citron
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- 1 tsk torkad rosmarin
- 1 krm salt
- Grovmalen svartpeppar

För de marinerade grönsakerna:
- 3 paprikor (gärna olika färger), skurna i bitar
- 2 stora zucchinis i skivor
- 1 knippe sparris
- 1 rödlök, skivad
- 200 plommontomater
- 100 g gröna bönor
- 100 g champinjoner
- 1 msk olivolja
- 1 tsk spiskummin
- 1 tsk paprikapulver
- 1 krm örtsalt

Gör så här:
- Sätt ugnen på 200°C (175°C varmluft)
- Börja med att marinera lövbiffen. Blanda olivolja, citronsaft, pressad vitlök, torkad rosmarin, salt och svartpeppar i en skål. Lägg köttet i marinaden och låt marinera i minst 30 minuter.
- Skär upp grönsakerna medan köttet marineras. Blanda olivolja och kryddor i en stor skål. Tillsätt grönsakerna. Rör om så att grönsakerna täcks av marinaden och låt dra i minst 20 minuter.
- Sprid ut grönsakerna på en ugnsplåt och rosta i mitten av ugnen ungefär 25-30 minuter. Vänd grönsakerna någon gång under tiden.
- Medan grönsakerna är i ugnen, tillaga lövbiffen i en stekpanna eller grillpanna. Stek köttet på medelhög värme i ca 3 minuter per sida, eller tills det är tillagat enligt din preferens.
- Servera på en gång när både lövbiffen och grönsakerna är klara.
