Recepten är granskade av Blodtrycksdoktorns dietist.
Du behöver (ca 4 portioner):
- 4 laxfiléer á ca 100-120 g styck
- 2 st aubergine, 1 st zucchini
- 2 st röd/gul/orange paprika
- 500 g körsbärstomater
- 1 kruka färsk timjan
- 2 krm mineralsalt
- vitpeppar/citronpeppar
- 1 msk olivolja
Yoghurtsås
- 200 g turkisk/grekisk yoghurt 0%
- 1 kruka färsk timjan
- 2 krm mineralsalt
Tips! Det går även bra att rosta andra grönsaker, till exempel svamp, aubergine, lök och vitlök.
Gör så här:
- Värm ugnen till 180 grader.
- Skär auberginer och paprikor i klyftor och lägg i en ugnsfast form tillsammans med tomaterna.
- Tillsätt salt och olja och blanda om ordentligt. Rosta i ugnen i ca 35min.
- Mixa yoghurt, timjan och salt i en skål. Spara lite timjan till fisken.
- Lägg laxfiléerna i en ugnsfast form och krydda med salt och peppar. Ugnsbaka laxen i ca 10-15 min.
- Servera laxen med ugnsgrillade grönsaker och yoghurtsås.