Nyårslöfte 2023 – var snäll mot dig själv!

I år tänker vi lite nytt och uppmanar er till att inte avge något traditionellt nyårslöfte! Vi satsar på att detta får bli ett år då vi ska vara snälla mot oss själva. På så sätt blir det mycket roligare och lättare att nå våra mål. Allt handlar om att försöka skapa en god balans i tillvaron.

Våra tips på hur du sätter snälla mål:

  • Se över hur dina dagar ser ut och fundera på om det är något i dina livsstilsvanor som du skulle vilja förändra för att må så bra som möjligt.
  • Fundera över vad just du mår bra av och vad som ger dig energi. Försök att få in detta i din vardag.
  • Sätt upp rimliga mål. Vilka möjligheter och eventuella hinder ser du? Behöver du hjälp av någon eller något för att nå ditt mål?
  • Belöna dig själv under resans gång och gör något som du mår extra bra av när du kommit i mål. Kom ihåg att även små förändringar kan ha stor positiv effekt på din hälsa och ditt välmående.

Tänk långsiktigt

Oavsett om du vill etablera en ny vana eller bryta en ovana är det viktigt att påminna sig om att varje steg i rätt riktning räknas. När motivationen tryter gäller det att vara konsekvent – minns varför du satt dina mål och ta ett steg i taget för att nå dit. Kom ihåg; lite är bättre än ingenting alls när det kommer till hälsosamma förändringar. När du väl gjort utrymme i ditt liv för en ny, god vana kommer det inte dröja länge förrän den är en självklar del av din vardag.

Vad snäll mot dig själv

Att ställa höga krav på sig själv är inte ovanligt, men kan på sikt leda till en känsla av otillräcklighet och till och med misslyckande. Innerst inne vet vi nog alla att det inte är möjligt att alltid prestera på topp på arbetsplatsen, på gymmet och socialt, men vi kan ändå inte låta bli att besvikna på oss själva när vi inte lyckas.

Några exempel på snälla tankar om dig själv:

  • Försök släppa dina höga krav och ta ett steg tillbaka. 
  • Påminn dig själv om alla fantastiska egenskaper du bär på. 
  • Tänk på hur långt du kommit under årens lopp. Det finns säkert saker du åstadkommit som du aldrig hade trott att du skulle klara av. 
  • Tacka dig själv för att du skapar goda förutsättningar för dig, din kropp och ditt psyke att må bra.

Blodtrycksdoktorn finns här för dig

Eftersom vi vet att arbete med livsstilsvanor är något som förändrar hälsan på riktigt arbetar vi aktivt med detta på Blodtrycksdoktorn. Alla våra sjuksköterskor är redo att stötta dig att nå ditt mål, så tveka inte att höra av dig till oss när du känner dig redo! Du kontaktar oss i chatten i appen.

Liknande artiklar

Gott och blodtrycksvänligt under midsommar

Äntligen är det midsommar och hög tid att samla vänner och familj för fest och dans kring midsommarstången. Oavsett om […]

Läs mer Pil åt höger

Konsten att varva ned under sommaren

För de flesta så behöver perioder av stress följas av återhämtning för att vi ska hålla oss friska och må bra. Tiden innan semestern är ofta en stressig period. Och för många av oss brukar sommaren vara minst lika uppbokad som resten av året, även om aktiviteterna inte är desamma.

I denna artikel har vi samlat några tips om vad du kan göra inför och under semestern för att varva ner. 

Läs mer Pil åt höger

Hög tid för frukt, bär och grönsaker

Är det någon tid på året det är lätt att få i sig ordentligt med grönsaker så är det nu på sommaren. Vi har samlat några tips på hur du lätt får i dig dessa godsaker.

Läs mer Pil åt höger

Varför är blodtrycket ofta lägre på sommaren?

Det kan förekomma vissa variationer i ditt blodtryck beroende på årstid. Många som regelbundet mäter sitt blodtryck kan nu under […]

Läs mer Pil åt höger

Extra viktigt att dricka när det är varmt ute

När det är varmt ute behöver alla tänka på att dricka ordentligt men det är extra viktigt för dig som äter blodtrycksmediciner då de gör kroppen extra känslig för uttorkning.

Läs mer Pil åt höger

Alkoholfri granatäpplemojito

Släck törsten i värmen med en läskande alkoholfri drink! Vår dietist Elinor har skapat ett recept på en svalkande granatäpplemojito med mynta och lime.

Läs mer Pil åt höger