Världens största studie på digital hypertonivård!

Blodtrycksdoktorns studie visar att digital behandling av högt blodtryck och andra kardiovaskulära riskfaktorer ger goda behandlingsresultat över lång tid  

2,3 miljoner svenskar har högt blodtryck, vilket gör det till den vanligaste sjukdomen i Sverige. Fyra av fem saknar dock diagnos eller når inte sina behandlingsmål. Högt blodtryck är därför den vanligaste orsaken till funktionshinder och förtida död. Två personer dör varje timme av ett behandlingsbart högt blodtryck i Sverige och samhällskostnaden är 85 miljarder per år. 

Blodtrycksdoktorn och Institutet för Hälso- och Sjukvårdsekonomi har tillsammans publicerat världens största real-world studie på digifysisk blodtrycksvård. Över 7500 svenska patienter har följts i upp till 540 dagar. 

I studien observerades att 60% fler patienter nådde sitt målblodtryck efter att de bytt från traditionell vård i fysisk miljö till en digifysisk behandling. Signifikanta förbättringar kunde även observeras för andra riskfaktorer såsom BMI och rökning.

Resultat är viktiga då de visar på potentialen i införandet av nya digifysiska behandlingsmodeller för människor med kardiovaskulära riskfaktorer och kroniska sjukdomar.  

Studien har publicerats i tidskriften Blood pressure monitoring. Här kan du ta del av studien i tidskriften.

Liknande artiklar

Vila före blodtrycksmätning?

Vilar man inte minst 5 minuter före blodtrycksmätningen blir blodtrycket högre. Se till att vila och vara avslappnad före din […]

Läs mer Pil åt höger

I vilken arm ska man mäta blodtrycket?

Ibland kan blodtrycket skilja sig mellan höger och vänster arm.

Läs mer Pil åt höger

Vad händer om jag inte lyckas leverera på mina veckomål gällande träning och vikt?

Om du inte lyckas leverera på dina tränings- och viktmål så får du en ny chans varje vecka. Kom ihåg […]

Läs mer Pil åt höger

Hur ska jag göra när jag mäter mitt blodtryck?

Tänk på detta när du mäter ditt blodtryck Hur gör man för att få ett så korrekt blodtrycksvärde som möjligt? […]

Läs mer Pil åt höger

Vegetariska grillspett med persika och mozzarellasallad

Vi har komponerat ett DASH-vänligt recept på en riktigt god sommarmiddag. Vad sägs om grillade färsspett med en färggrann sallad med solmogna frukter och färska grönsaker? En måltid som både är god och gör gott!

Läs mer Pil åt höger

Matig linssallad med rotfrukter och senapsvinägrett

Denna härliga sallad innehåller ingredienser som har blodtryckssänkande egenskaper. Ät den som en måltid eller som ett tillbehör till tex ugnsbakad lax eller kyckling.

Läs mer Pil åt höger