Världens största studie på digital hypertonivård!

Ett julkort med texten "God jul önskar blodtrycksdoktorn" på en rosa bakgrund.

Blodtrycksdoktorns studie visar att digital behandling av högt blodtryck och andra kardiovaskulära riskfaktorer ger goda behandlingsresultat över lång tid  

2,3 miljoner svenskar har högt blodtryck, vilket gör det till den vanligaste sjukdomen i Sverige. Fyra av fem saknar dock diagnos eller når inte sina behandlingsmål. Högt blodtryck är därför den vanligaste orsaken till funktionshinder och förtida död. Två personer dör varje timme av ett behandlingsbart högt blodtryck i Sverige och samhällskostnaden är 85 miljarder per år. 

Blodtrycksdoktorn och Institutet för Hälso- och Sjukvårdsekonomi har tillsammans publicerat världens största real-world studie på digifysisk blodtrycksvård. Över 7500 svenska patienter har följts i upp till 540 dagar. 

I studien observerades att 60% fler patienter nådde sitt målblodtryck efter att de bytt från traditionell vård i fysisk miljö till en digifysisk behandling. Signifikanta förbättringar kunde även observeras för andra riskfaktorer såsom BMI och rökning.

Resultat är viktiga då de visar på potentialen i införandet av nya digifysiska behandlingsmodeller för människor med kardiovaskulära riskfaktorer och kroniska sjukdomar.  

En röd text som lyder "Blood pressure monitoring" mot en vit bakgrund.

Studien har publicerats i tidskriften Blood pressure monitoring. Här kan du ta del av studien i tidskriften.

Liknande artiklar

Hur ska jag göra när jag mäter mitt blodtryck?

Tänk på detta när du mäter ditt blodtryck Hur gör man för att få ett så korrekt blodtrycksvärde som möjligt? […]

Läs mer Pil åt höger

DASH-recept: Matig linssallad med rotfrukter och senapsvinägrett

Denna härliga sallad innehåller ingredienser som har blodtryckssänkande egenskaper. Ät den som en måltid eller som ett tillbehör till tex ugnsbakad lax eller kyckling.

Läs mer Pil åt höger

3 myter om högt blodtryck

Trots att över 2 miljoner svenskar har högt blodtryck är det få som faktiskt vet vad det innebär. Det är […]

Läs mer Pil åt höger

Hjärtläkaren Peter Giesecke undervisar om hypertoni

Lyssna på vår verksamhetschef, Peter Giesecke, som förklarar allt du behöver veta om högt blodtryck. Kolla de korta klippen nedan. […]

Läs mer Pil åt höger

Hälsa & Glädje: nya möjligheter i det nya året

Det nya året är här, fyllt med ambitioner och drömmen om en hälsosam nystart. I denna period av traditionella nyårslöften, där många lovar sig själva att motionera mer och äta nyttigt, ger vi dig konkreta tips och råd om hur du kan lyckas med små förändringar i rätt riktning.

Läs mer Pil åt höger

Välkommen till Partnerskap hos Blodtrycksdoktorn

Om Blodtrycksdoktorn Blodtrycksdoktorn är ledande inom digifysisk vård i Europa, specialiserade på att hantera högt blodtryck. Med över 17 000 […]

Läs mer Pil åt höger