Möt Gunilla, vars liv fick en dramatisk vändning

Gunilla gym

Gunillas liv fick en dramatiskt vändning när ett oväntat hälsoproblem avslöjade högt blodtryck. Från den akuta upptäckten till den långsiktiga hanteringen, delar Gunilla öppenhjärtigt med sig av sina erfarenheter. Låt dig inspireras av hur små förändringar, stöd från experter och en positiv och nyfiken inställning kan vävas samman för att skapa en hälsosam och hållbar livsstil.

Hur upptäckte du att du hade högt blodtryck?

Jag började misstänka att jag var i riskzonen för högt blodtryck efter att jag, för 17 år sedan, drabbades av akut havandeskapsförgiftning, vilket är högt blodtryck vid graviditet. För ett år sedan, när jag höll tal utomhus i -10 grader under ett luciafirande på förskolan där jag arbetar, upplevde jag plötsligt obehagliga smällar i huvudet. Symtomen försvann efter 30 minuter, men det väckte oro. Nästa dag sökte jag akut hjälp på råd från min granne, som arbetar inom sjukvården. Resultatet var chockerande – mitt blodtryck var skyhögt. Min granne rekommenderade Blodtrycksdoktorn och omedelbara livsstilsförändringar.

Hur har din erfarenhet varit med att använda Blodtrycksdoktorns tjänster hittills? Finns det något specifikt som du tycker är särskilt positivt eller användbart?

Min resa med Blodtrycksdoktorn har överträffat mina förväntningar. Att kunna sköta allt hemifrån ger fantastisk flexibilitet. Vid avvikande värden finns ett team redo att agera. I somras, när mitt blodtryck var lågt, anpassade läkaren behandlingen och satte ut min medicinering, och under hösten när trycket steg, justerade de igen. Regelbundna läkarbesök och stöd från min sjuksköterska, särskilt med kostråd i början, har gjort hela processen smidig.

Vad skulle du säga till dem som kanske är skeptiska till att använda digitala tjänster för att hantera blodtrycket? Hur har din upplevelse varit?

Jag skulle säga till dem som är skeptiska att använda digitala tjänster för att hantera blodtrycket att min upplevelse är helt tvärtom. Blodtrycksdoktorn har verkligen förenklat mitt liv på ett fantastiskt sätt! Den smidiga och flexibla kontakten via chatt har varit ovärderlig. Jag kan svara när det passar mig bäst, vilket har gjort hanteringen av mitt blodtryck betydligt enklare och mer anpassad till min vardag. Genom att använda Blodtrycksdoktorns digitala tjänster har jag inte bara fått expertstöd, utan också möjligheten att integrera hanteringen av mitt blodtryck på ett sömlöst och bekvämt sätt i min livsstil.

Kan du dela med dig av några konkreta förändringar eller strategier som du har implementerat i din livsstil med tanke på ditt blodtryck? Har du märkt några specifika hälsovinster eller förbättringar sedan du gjorde dessa förändringar, utöver förbättringar på blodtrycket?

Tidigare har jag aldrig varit en person som idrottat eller motionerat, jag slutade helt enkelt efter gymnasiet. Det har hängt som en mörk skugga över mig. Jag har tyckt om god mat och att mysa i soffan. Men nu, för första gången, tycker jag att det är kul att gå till gymmet. Jag går dit minst 2 gånger i veckan. Jag har gått ner i vikt och blivit mycket starkare. Och jag får massor med beröm av min sjuksköterska i appen – vilket gör mig så glad och sporrar mig till att fortsätta. Den positiva spiralen har inte bara förbättrat mitt blodtryck utan också förvandlat min inställning till träning och hälsa.

Vad skulle du tipsa andra om med högt blodtryck? Finns det några specifika råd eller insikter som du önskar att någon hade delat med dig när du först fick diagnosen?

Mitt bästa tips är att små livsstilsförändringar räknas! Det är bättre att investera 5 minuter i något hälsosamt än att inte göra något på 20 minuter. Jag har lärt mig att det inte handlar om extrema dieter utan om att anpassa maten så den är övervägande hälsosam. Att unna mig god mat vid sociala tillfällen ger mig inte bara glädje utan också en positiv inverkan på hälsan. Tack vare min sjuksköterska har jag funnit en hållbar balans i livsstilen.

Liknande artiklar

Henrik: Det är lätt och enkelt att få det att fungera

Se när Henrik berättar om sin erfarenhet av att ta kontroll över blodtrycket med hjälp av Blodtrycksdoktorn.

Läs mer Pil åt höger

Sandra: Här gör jag allting hemma i lugn och ro

Se när Sandra berättar om sin erfarenhet av att ta kontroll över blodtrycket med hjälp av Blodtrycksdoktorn.

Läs mer Pil åt höger

Göran: Ett smart sätt att kommunicera med en läkare

Se när Göran berättar om sin erfarenhet av att ta kontroll över blodtrycket med hjälp av Blodtrycksdoktorn.

Läs mer Pil åt höger

Josefin: Mina blodtrycksvärden har förändrats radikalt

Se när Josefin berättar om sin erfarenhet av att ta kontroll över blodtrycket med hjälp av Blodtrycksdoktorn.

Läs mer Pil åt höger

Margareta: En trygghet som hjälpte trädgårdsdesignern att sänka sitt höga blodtryck

Det är viktigt med motion och bra kost för att hålla blodtrycket på hälsosamma nivåer men man får inte glömma […]

Läs mer Pil åt höger

Sven-Gunnar: Möjligheten att själv kunna ha kontroll över blodtrycket motiverade till livsstilsförändringar

Motion och avslappning har haft god effekt på Sven-Gunnars blodtryck. Även tryggheten att när som helst kunna följa upp utvecklingen […]

Läs mer Pil åt höger