Eric: Inspirerande resa mot hälsa, vitalitet och sänkt blodtryck.

Erik

Möt Eric, en mångsidig person med roller som marknadschef och politiker. Hans liv har präglats av en del utmaningar såsom tre trafikolyckor som lett till stress och smärta. Dessa händelser, i kombination med familjeansvar, ledde till att Eric inte förmådde att prioritera sin egen hälsa och välmående.

Att upptäcka sitt höga blodtryck kom som en chock för Eric.

– Jag blev plötsligt jätteyr och fick åka akut till sjukhuset. Enligt alla prover var jag kärnfrisk – förutom ett enormt högt blodtryck.

När Eric för några år sedan skulle operera höften efter en hockeyskada var han tvungen att gå ner i vikt inför operationen. Eric lyckades gå ner från 135 kilo till 95 kilo!

-Resultaten var inget mindre än fantastiska. Jag upplevde ökad livskvalitet, kände mig lättare och gladare. När jag reflekterade över den tidigare övervikten och dess påverkan på min kropp kom jag till insikten om att mitt dåvarande tillstånd förmodligen varit potentiellt livshotande då den belastade kroppen enormt. 

Vilken effekt hade viktnedgången på ditt blodtryck? 

– När jag vägde 135 kilo var blodtrycket ofta så högt och det kunde svänga tvärt. Hade jag inte medicinerat då hade det bitvis varit skyhögt vilket förmodligen hade varit direkt livshotande.

Idag är Eric fri från dessa extremt varierande blodtrycksnivåer. Stabilitet har infunnit sig, och en låg dos medicinering hjälper honom att hålla blodtrycket i schack, kompletterat med regelbunden träning och sund kost.

Eric upptäckte Blodtrycksdoktorn på eget initiativ. Han framhåller stödet och uppmuntran från sjuksköterskan som varit en vägledande kraft mot en hälsosam livsstil.

Gratis test: Är du i riskzonen för högt blodtryck? Ta reda på det idag!

Testet tar ca 2 minuter och du får svar direkt.

-Blodtrycksdoktorn är enkelt och smidigt och förutom hjälp med blodtrycket har jag även fått hjälp och uppmuntran till att träna och äta mer hälsosamt.

Numera är träning en naturlig del av Erics liv. Han fokuserar på rehabiliterande övningar och inkluderar ibland kortvarig pulshöjning.

För Eric har de hälsovinster han upplevt vid viktnedgången varit drivkraften att fortsätta den hälsosamma livsstilen. En extra bonus är känslan av ökad attraktivitet och glädjen i att utforska mode och kläder.

-Nu tycker jag det är kul att prova kläder och jag känner mig snygg, det har faktiskt blivit ett trevligt nöje, säger Eric och skrattar hjärtligt. 

Slutligen, Erics tips för att hålla blodtrycket i schack inkluderar att ha en engagerad och tillgänglig läkare samt att skapa klara hälsomål för framtiden. 

Vad är ditt hälsomål? 

-Att vara superfit vid 70 år. Och med en sådan dedikation som Eric besitter är utfallet helt klart!

Liknande artiklar

Henrik: Det är lätt och enkelt att få det att fungera

Se när Henrik berättar om sin erfarenhet av att ta kontroll över blodtrycket med hjälp av Blodtrycksdoktorn.

Läs mer Pil åt höger

Sandra: Här gör jag allting hemma i lugn och ro

Se när Sandra berättar om sin erfarenhet av att ta kontroll över blodtrycket med hjälp av Blodtrycksdoktorn.

Läs mer Pil åt höger

Göran: Ett smart sätt att kommunicera med en läkare

Se när Göran berättar om sin erfarenhet av att ta kontroll över blodtrycket med hjälp av Blodtrycksdoktorn.

Läs mer Pil åt höger

Josefin: Mina blodtrycksvärden har förändrats radikalt

Se när Josefin berättar om sin erfarenhet av att ta kontroll över blodtrycket med hjälp av Blodtrycksdoktorn.

Läs mer Pil åt höger

Margareta: En trygghet som hjälpte trädgårdsdesignern att sänka sitt höga blodtryck

Det är viktigt med motion och bra kost för att hålla blodtrycket på hälsosamma nivåer men man får inte glömma […]

Läs mer Pil åt höger

Sven-Gunnar: Möjligheten att själv kunna ha kontroll över blodtrycket motiverade till livsstilsförändringar

Motion och avslappning har haft god effekt på Sven-Gunnars blodtryck. Även tryggheten att när som helst kunna följa upp utvecklingen […]

Läs mer Pil åt höger