Kontroll på blodtrycket i lugn och ro hemma.

Personlig behandlingsplan, regelbunden uppföljning med din specialistläkare och sjuksköterska direkt i appen.

Blodtrycksmätare ingår. Frikort gäller. Avsluta när du vill.

4,7 av 5

Över 10 000 patienter i behandling

En man i vitskjorta och hängslen sitter i en fåtölj och visar sin telefon för en kvinna med lockigt brunt hår som sitter på ett bord intill.

Det här får du som patient hos Blodtrycksdoktorn

Din egen specialistläkare och personlig behandlingsplan

Ett tillgängligt och personligt vårdteam bestående av din specialistläkare och sjuksköterska följer dig som patient för att ge dig en trygg och kontinuerlig vård.


Kostnadsfri blodtrycksmätare ingår

Vi skickar hem en blodtrycksmätare till dig som du lånar utan kostnad så länge du är patient hos oss. Mätaren är CE märkt och sparar automatiskt dina värden direkt i appen så att både du och ditt medicinska team enkelt kan ha koll.


Komplement till din primärvård

Blodtrycksdoktorn är en del av primärvården men vi listar inte patienter. Läkarbesök kostar 100 kr och frikort gäller, vanligtvis sker 2-4 läkarkontroller per år. Kontakt med sjuksköterska sker kostnadsfritt.


Recept

Receptförnyelse av medicin är kostnadsfritt.


Så kommer du igång

1

Ladda ner appen

Du laddar ner appen i App Store eller Google Play. För att vi ska kunna ge dig den vård som passar dig bäst så får du svara på några frågor om din hälsa i appen.


2

Kom igång och mät ditt blodtryck

När du svarat på de inledande frågorna om din hälsa i appen skickar vi hem en blodtrycksmätare till dig så att du kan mäta ditt blodtryck i lugn och ro hemma.


3

Din första läkarkontroll

Under dina första dagar hos Blodtrycksdoktorn svara du på frågor om din hälsa och mäter ditt blodtryck morgon och kväll i några dagar. Efter det sker din första läkarkontroll som du blir kallad till via appen och som sker via chatt.
4

Kontinuerlig uppföljning och stöd

Eftersom högt blodtryck är en kronisk sjukdom behövs regelbundna blodtrycksmätningar och medicinsk uppföljning. Som patient hos Blodtrycksdoktorn mäter du regelbundet hemma och din läkare håller koll och följer upp dina värden.


Viktigt att behandla högt blodtryck

Ett obehandlat högt blodtryck kan leda till allvarliga hjärt-kärlsjukdomar som stroke, hjärtinfarkt eller hjärtsvikt. Högt blodtryck behandlas i första hand med förbättrad livsstil men ofta behövs också blodtrycksmediciner för att sänka blodtrycket till en lämplig nivå. På Blodtrycksdoktorn sätter du och din läkare en behandlingsplan utifrån dina förutsättningar och mål. Läs mer om blodtrycksbehandling och hur behandling går till hos oss. 

Blodtrycksmätning hemma ger ett mer korrekt värde

Många studier har visat att det är bättre att mäta blodtrycket hemma jämfört med på vårdcentral. Hemma blir det fler mätningar vilket ger mer korrekta värden. Hemma mäter du i trygg miljö och undviker den så kallade vita rock-effekten som innebär något förhöjt blodtryck då sjuksköterska eller läkare mäter trycket.  Hos Blodtrycksdoktorn får du en mätare hemskickad och instruktioner för hur och hur ofta du ska mäta. Läs mer om blodtrycksmätning