Frågor om iHealth Ease-mätaren

Hur får jag parkopplingen att fungera?

Se till att du har Bluetooth aktiverat på din telefon.

Öppna Blodtrycksdoktorns app på mobilen och klicka på “plus-knappen” nere till höger för att starta mätning. Acceptera att appen får tillgång till Bluetooth. OBS! Har du en Android-telefon behöver du även godkänna Platstjänster. Har du nekat detta kan du ändra det i din telefons inställningar.

Du ska nu se en skärm som säger “Parkoppla blodtrycksmätaren”. När du blir ombedd att parkoppla telefonen kan du trycka på lilla knappen med 2 sträck på blodtrycksmätaren för att på så vis väcka den.
När parkopplingen är genomförd ser du en bekräftelse i appen.

Om ingenting händer bör du ladda blodtrycksmätaren.

Varför startar inte blodtrycksmätningen automatiskt?

Se till att du har Bluetooth aktiverat på din telefon och att du har gett appen Blodtrycksdoktorn åtkomst till Bluetooth. För Android behöver du även ge tillåtelse till Platstjänster.

När blodtrycksmätaren har parkopplats med appen bör dina mätningar starta automatiskt utan att du trycker på blodtrycksmätaren. Om du inte gjort mätningar på länge kan du behöva “väcka” mätaren genom att trycka på lilla knappen med 2 sträck på blodtrycksmätaren. Funkar inte detta bör du ladda din mätare.

Tänk på att avståndet mellan blodtrycksmätaren och telefonen inte bör vara alltför stort. Mäter du i närheten av en WIFI-router eller mikrovågsugn kan detta störa Bluetooth-signalerna.

Tips vid problem med mätaren:

Säkerställ att blodtrycksmätaren är laddad.

Säkerställ att bluetooth är påslaget på telefonen.

”Glöm” din mätare i appen, du glömmer mätaren i appen genom följande:
Öppna Blodtrycksdoktorn och gå in på “Min profil” som du hittar överst på appens hemskärm.
Gå in på “Blodtrycksmätare” och ta bort den parkopplade mätaren.
Väck mätaren genom att trycka på lilla knappen med 2 sträck på blodtrycksmätaren.
Mätaren parkopplas automatiskt på nytt när du genomför en ny mätning. Gå till hemskärmen och tryck på “plus-knappen” nere till höger för att Starta mätningen.

Fungerar det fortfarande inte? Testa att starta om telefonen eller ta bort appen och ladda hem den på nytt.

Jag har använt en annan blodtrycksmätare med Blodtrycksdoktorns app tidigare. Hur kommer jag igång med min nya mätare?

För att den nya mätaren ska kunna kopplas ihop med Blodtrycksdoktorns app behöver du först “glömma” din gamla mätare i appen.

Gör så här för att ta bort din gamla blodtrycksmätare:

Öppna Blodtrycksdoktorn och gå in på “Min profil” som du hittar i översta hörnet på appens startsida.
Gå in på “Blodtrycksmätare” och ta bort den parkopplade mätaren.

Den nya mätaren parkopplas automatiskt när du genomför en ny mätning. Gå till hemskärmen och tryck på “plus-knappen” nere till höger för att Starta mätningen.

Hur länge räcker batteriet?

Fulladdat räcker batteriet till över 200 mätningar. När du får blodtrycksmätaren hemskickad är batteriet laddat till hälften, vi rekommenderar därför att du laddar blodtrycksmätaren i närtid efter att du har fått hem den. Tänk på att batteriet aldrig bör bli helt urladdat, det försämrar livslängden på batteriet.