Patientavgift

Så fungerar det med patientavgift

Digitala läkarkontroller som inte inkluderar receptförnyelse eller nyförskrivning av medicin omfattas av en patientavgift på 100 kr. Vid kontakt med sjuksköterska utgår ingen avgift.

För de flesta tillkommer ingen patientavgift

I normalfallet har du som patient hos Blodtrycksdoktorn 2-4 läkarkontroller per år, beroende på hur väl blodtrycket är reglerat. I många fall tillkommer ingen patientavgift för dina läkarkontroller, då dessa är kostnadsfria när det sker en receptförnyelse eller nyförskrivning av medicin. I de fall då detta inte sker så ligger patientavgiften på 100 kr, frikort gäller och avgiften är frikortsgrundande.

Faktura och frikort gäller

Oavsett om din läkarkontroll omfattas av patientavgift eller ej så får du inför varje läkarkontroll välja om du vill betala med faktura eller frikort. Om du är osäker på om du har ett giltigt frikort eller saknar ditt frikortsnummer kan du logga in på 1177.se eller kontakta din vårdcentral.

Om din läkarkontroll omfattas av patientavgift skickas en faktura till din e-post. Fakturan går att betala med Swish, direkt banköverföring och autogiro. Du har 30 dagar på dig att betala fakturan från faktureringsdatum. Betalningarna sköts säkert och smidigt via betallösningen Billogram. Om du har frikort betalar du inget för läkarkontrollerna.